tisdag, oktober 10, 2006

Kan inte sova

Jag vaknade vid halv ett-tiden av att Thea var ledsen. Då har hon spytt i sängen :(

Det var inte så mycket, men det luktade otroligt hemskt. Jag väckte Anders som fick ta hand o T medan jag ordnade med sängen. Så brukar vi göra.

Det blev inget mer och hon var inte alls gnällig eller ledsen när hon väl fick komma upp ur sängen.

Praktiskt med tvillingstorasyskon. Jag tog helt enkelt den andra spjälsängsmadrassen. Grubblade lite över hur jag egentligen brukade göra när någon av de andra spytt i sängen. Jag tror faktiskt att jag bara torkade lite med vatten och lade plastad frotté över så de kunde sova där igen och tog bättre hand om det dagen efter.

Vet inte vad det kan ha varit. Hon har ingen feber, men det luktade verkligen sjukt..... Hon åt dåligt till kvällsmaten. Tog bara ett par tuggor på sin macka och drack lite mjölk. Hon får ju vara hemma imorgon, det är klart. Men undrar om vi ska hålla de andra hemma också? Är det magsjuka, tro?

Anders farmors begravning är på torsdag. Hoppas alla är friska då!

Thea och Anders sover sedan länge, men jag kan inte somna. En massa konstiga tankar surrar runt i huvudet. T ex pinsamheter från skoltiden och På Rymmen med Hjalle och Heavy och med Martin Timell som programledare. Kommer du ihåg det programmet? Det var läängesen. Någon slags föregångare till dokusåporna kan man väl säga.

Nåja, en massa konstiga tankar, som sagt. Och så känns magen lite i uppror efter stanken fortfarande. Och så fort någon hostar eller låter över huvudtaget från barnens rum, så blir jag ännu mer klarvaken och spetsar öronen. Dax igen?!? Men inget mer hittills iallafall.

Jag tröttnade tillslut på att ligga där o vända mig, så jag satte mig här en stund istället. Men jag får väl göra ett försök till... Jag vet ju att jag kommer att vara skittrött imorgon och att jag verkligen behöver min sömn...

Det känns inte riktigt som jag vill få något i min mage just nu, men kanske känns det ändå bättre om jag går ner och dricker lite A-fil. Det brukar hjälpa när jag har svårt att somna om på natten...

Inga kommentarer: