tisdag, juni 06, 2006

Nationalspelen

Idag är det ju Nationaldagen, och då har vi här i byn en tradition som startade redan när vår stora Nationaldag för första gången blev en festlig röd dag med ledighet för de flesta (förra året). Den traditionen heter Nationalspelen. Det betyder att vi utmanar grannbyn på brännboll och dragkamp. Fast... Hittills så har vår kära grannby inte någon gång fått ihop till ett helt brännbollslag själva, så det blir några av oss i deras lag oxå, så hur det än går i spelet, så blir det egentligen alltid vi som vinner.

I år startade brännbollsmatchen i strålande solsken med publik runtom på picknickfiltar. Bl a hela vår familj var publik. Efter hand som matchen gick, så mulnade det på alltmer, och när det var ett par minuter kvar på den sista perioden, så började det stänka. När slutsignalen hojtades, så regnade det riktigt. Det var dock inte så illa utan att många av oss ignorerade det hela och handlade fika av fotbollskillarna som om inget hade hänt, och de som varit med o spelat lade sina korvar på grillen. Vi som varit publik med hungriga barn hade hunnit äta våra korvar innan regnet.

Men just som jag druckit upp mitt kaffe, och Pia började försöka få igång dragkampen så tog regnet i riktigt ordentligt. Då flydde alla vi som var kvar på fotbollsplanen in till Byagården precis bredvid. Under den språngmarchen hann regnet slå om till hagel också!

Vi stannade där en stund, o pratade. Vi var alla överens om att det inte var läge för någon dragkamp alls idag och att vi nästa år skulle börja med dragkampen för säkerhets skull. Men när skuren var över så kryssade vi hem mellan vattenpölarna (Nåja en del av oss kryssade kanske mer i än mellan...)

För övrigt en ganska slö dag idag också.

Inga kommentarer: