torsdag, december 07, 2006

Kläderna

Ja, nu har jag äntligen fått hem Hannas o Elins testkläder från Gneis :-)

Jag satt där själv i "finrummet" medan de andra tittade på TV där uppe och packade upp och njöt :-D

Så fina kläder! Och lurv-jackan är verkligen lurvig och såå mjuk och helt enkelt nydelig. Röd o svart är den och blev genast Hannas favorit.

Elin provade en del av sakerna. Overallen är i största laget. Jag tror jag ska försöka byta den, för benen är på tok för långa. Gummibrallorna funkade bra däremot. Antagligen för att hon kunde dra upp dem bättre på ett annat sätt än med overallen.

Thea gick givetvis omkring o undrade vilka som var hennes nya kläder. Det fanns inte så små från Gneis, så där fanns inga till henne i lådan.
Men som den goda mor jag är så hade jag förutsett detta, och lagt undan en fleecejacka, fleecehuva, nya handskar och så tog jag fram Elins gamla overall som ju blir som ny för Thea, trots något söndertrampade kanter på benen.

Hon blev jätteglad för overallen och vägrade ta av den! Det var dax att gå och lägga sig för längesen och hon var väl lite smått övertrött... Hon skulle iallafall inte alls byta till pyamas, utan sova i overallen. Jag lyckades kompromissa fram att hon skulle få ha overallen bredvid sig i sängen om hon bara tog på sig pyamasen och borstade tänderna först. Det gick hem. :-)

Sen tog det inte så lång tid innan det blev för trångt i spjälsängen med en stor overall också, så då fick jag ta bort den.

På dagis idag har hon förståss sin nya overall. Hanna skulle givetvis ha lurvjackan på sig o visa, men det ville inte Elin. Hon hade gummijackan på och gummibyxorna med. Hanna fick bära på både gummijackan och gummibyxorna. Båda hade de tunnare strumporna på.

Jag tyckte att de fodrade gummikläderna kunde passa en sånhär grå och småregnig dag.

Tyvärr upptäckte jag när vi kom till dagis, att det inte fanns några hankar i gummikläderna :-( Det blev minus.
Minus också för tvättråden. 30 grader på alla kläderna utom på Granit-byxorna. De stod det handtvätt på! Så kan man väl inte ha det? Handtvätt!? På ytterbyxor!? Beskrivning på byxorna: "Allroundbyxa för regn och rusk användbar sommar, höst och vår. Kanske den mest
användbara byxan i alla familjer
" Med handtvätt!? Ja, jag har lite svårt att smälta detta som ni kanske ser...

30 grader tycker jag också är märkligt. Här går allt i 40 grader. Rejäla ytterkläder måste väl tåla det? För att inte tala om ett underställ?

Jag reagerade också för att en jacka som beskrivs som "Allroundjacka för regn och snö användbar året om" inte har en såndär snöstoppsgrej som man kan knäppa så snön inte kommer upp under jackan. Det har de på sina gamla täckjackor och jag har det på min skidjacka.

Men för övrigt tycker jag att kläderna verkar väldigt bra :-)

Kanske kommer vi inte att använda de allra varmaste kombinationerna så värst mycket här nere i södern, men man vet förståss aldrig... Jag hoppas på en lika snöig vinter som den förra. Jag tycker om snö :-)

Inga kommentarer: