måndag, augusti 28, 2006

Grodan

Idag var Hanna o Elin på riktig simskola för första gången. De har förut gått på en typ av plask-o-lek där föräldrarna är med i vattnet först doppingen och sen krabban. Men nu är det utan föräldrar och det steget heter Grodan.

Idag när det var första gången så fick föräldrarna vara med vid bassängen och titta på, men det får vi inte sedan. Då får vi sitta i cafeterian utanför, eller betala inträde och kanske simma några längder under tiden.

Eftersom det då var första gången, så ville vi vara med o se hur det gick till båda två, så då fick även Thea följa med dit. Men det var ju bara Hanna o Elin som fick bada. Katastrof tyckte Thea. Hon ville ju också bada. Medan jag var med H&E och bytte om så berättade hon för Anders om allt hon ville göra i bassängen. Bada, simma och sitta och plaska...

När sedan alla barnen utom Thea fick hoppa i vattnet, så försökte hon ta av tröjan och byxorna flera gånger. A tog med henne till kiosken och köpte en klubba. Den höll henne lugn en stund. Men när den var slut så ville hon givetvis ha en till. Så hon berättade att hon skulle köpa klubba, och gick helt enkelt bort till kiosken och innan A kom efter henne, så hade hon nästan hunnit snatta en.

Medan jag var med de stora töserna i omklädningsrummet igen efteråt, så gick A o T för att köpa korv i cafeterian till kvällsmat. Fast, det ville ju inte T vara med om, för hon tyckte förståss att det var hennes tur att bada nu iallafall. Men så fick hon istället en tråkig korv med bröd. Ganska självklart att man måste skrika i en kvart i en sån situation, eller hur...

Hanna o Elin tyckte iallafall att det var roligt på Grodan. Strax innan det hela började så fick vi en trevlig överaskning, nämligen att Caroline från dagis också gick i samma grupp :o)

De var mycket bättre på att lyssna på vad fröken sa och att göra det de skulle nu än när vi var med i vattnet. Kanske för att det var lite nytt o spännande nu också. Jag skulle kunna tänka mig att de tre töserna skulle kunna flamsa o tramsa en hel del om det vill sig illa... Men fröken är bra och kan ta barnen bra, så det går säkert fint :o)

Inga kommentarer: