lördag, augusti 12, 2006

Möhippa

Igår var jag på en kompis möhippa hela dagen.

Det hela började med att de fick möta varandra i en tennismatch. De spelar båda två i samma tennisklubb, men har aldrig förut spelat mot varandra, för då måste man ju ordna barnvakt... Nu hade vi (ja egentligen inte jag, men tärnan o bestmannen o de andra ”fixarna”) ordnat så brudgummens föräldrar var nere från Blekinge. De skulle baka bullar till brölloppet, och varken bruden eller brudgummen tyckte att det var underligt att de tvunget skulle göra det i deras kök, och inte hemma hos sig själva i Blekinge. Ingen misstanke alls om något skumt.
När de mött varandra, så fick de spela någon typ av träningsdubbel mot alla knattespelarna som var där och tränade. Tränaren servade hela tiden och allt gick i ett fasligt tempo. 4 eller 5 par 10-12-åringar mötte de på raken. De var sedan helt slut och högröda i andiktet båda två.
Sedan åkte svensexegänget på sitt håll och möhippegänget på sitt.

Vi körde till Häckeberga till något aktivitetsställe där med flera fiskedammar. På vägen dit körde vi igenom en stor riktigt kraftig åskskur och såg blixten slå ner bara en liten bit framför bilen. När vi kom fram hade det slutat regna igen, men det hängde fortfarande i luften. Där åt vi först våra medhavda Widerbergare. När vi var klara med det hade det börjat regna igen, men vi beslutade oss för att inte bry oss om det, utan fortsätta som om inget hänt. Alla hade regnjackor med, utom bruden. Hon hade missat det fast att det stod på hennes packlista, men hon fick låna en pressening iallafall :o)

Vi fick skjuta luftgevär och pilbåge, sedan gick vi och vittjade kräftburar. Jag kände inte att jag ville ta i dem, men bruden trotsade sina obehagskänslor och kände på och höll i ett par av dem iallafall. Vi tyckte att man nog inte kunde vara en riktig biolog om man aldrig tagit i en levande kräfta. Själv är jag inte biolog och det var inte min möhippa, så jag slapp :o)

Vid detta laget hade det slutat regna och solen tittade t o m fram emellanåt, så vi bytte om till badkläder och sjönk ner i en varm o go badtunna. En del av oss hoppade i en av fiskdammarna för att svalka sig et tpar ggr, men det var inget som lockade mig. Där satt vi och gonade oss ett bra tag, men sen duschade vi o bytte tillbaks kläderna och så provade vi på att kasta yxa. Det gick inte så värst bra, men det var iallafall kul att prova.

Sen bar det av hem till tärnan och där utanför stod en bil med en tjej som vi inte kände igen. Detta tyckte bruden var mycket märkligt. Hur kunde det stå en bil där med någon som tärnan inte kände? Skumt skumt. Tärnan visade dessutom in denna person genom huvuddörren, medan vi andra fick gå in genom grovköket. Mysteriet klarnade när bruden fick gå upp på ovanvåningen och såg ett masagebord och ett gäng med tända ljus.

Medan bruden fick massage, så fikade vi andra och softade lite.

Och så var det dax för matlagning, och då fick bruden spela in ett matlagningsprogram där hon ordnade huvudrätten, medan resten av oss fixade förrätt och efterrätt.

Planen från början var att vi skulle ha dit en italiensk kock som skulle laga maten åt oss, men hon lämnade återbud och sen lyckades vi inte få tag i någon annan.

Det blev iallafall god mat och under middagen fick bruden svara på några frågor, göra en prioriteringslista över henens o brudgummens gemensamma projekt och göra en skiss över hur hon vill att tvättstugan ska se ut när den blir klar.

När vi kommit så långt så var klockan närmre ett och vi kände att vi inte var så värst intresserade av att ta oss in till något uteställe i stan. Vi satt och snackade lite och sen åkte vi hem. Jag tog taxi.

Nu ska jag ordna lite frukost och sen ska vi köra o hämta barnen hos mormor o morfar.

Inga kommentarer: