torsdag, augusti 10, 2006

Zoo

Igår körde vi in till Kävlinge hela familjen och tog sedan pågatåget därifrån, bytte tåg i Malmö och landade i Köpenhamn. Där tog vi stadsbuss till Zoo, och var där hela dagen. Det var trevligt.

Jag frågade Hanna på vägen hem vilket djur som var roligast. Hon tänkte efter en stund och sa "Sköldpaddorna" "Jaha, de små eller de stora eller de man kunde krypa in i?" "De man kunde krypa in i" blev svaret då. Det var alltså tomma skal från sånnadär jättesköldpaddor som de satt upp så barnen kunde krypa in och sticka ut huvudet och så föräldrarna kunde fotografera sina barn som sköldpaddor :o)

Men de verkade uppskatta en del annat också. De stod t ex hur länge som hellst och tittade på mungo-familjen. De skuttade ju omkring och hade sig hela tiden, så där hände det ju lite mer än hos lejonen som bara låg stilla, eller girafferna som bara åt t ex....

Vi hade ingen matsäck med oss, så vi åt dyr restaurangmat och drack blaskigt danskt kaffe. Jag tror nästan man skulle varit norrman för att tycka det var gott... Vi bestämde genast att nästa gång vi åker dit så ska vi åtminstonne ha en termos med kaffe med oss. Men maten var god :o) Det var väl bara Thea som blev lite besviken på sin pizza. Hon är van vid såndär tunn pizza, och tyckte inte att den tjocka pizzan hon fick var någon hit. Men å andra sidan åt hon upp nästan alla Elins goda klyftpotatisar (som Elin inte ville ha), så det gick ingen större nöd på henne.

Jag åt tagiatelle med stekt svamp, knaprigt bacon och massor av pesto och olivolja. Väldigt gott men hemskt mäktigt. Jag orkade väl äta hälften ungefär...

Vi hade tur med vädret också. Det kom en regnskur i Kävlinge just när vi gick på tåget, men i Danmark regnade det inte en droppe. Lite molnigt emellanåt, men ändå mest sol.

Klockan var över 10 innan vi kommit hem, fått alla genomskitiga ben o fötter duschade och alla barn i säng.

Inga kommentarer: