lördag, april 28, 2007

Vernissage hos oss idag! (Bildextra!)

Idag har Anders och jag lyckats ta oss samman och röjt undan på golvet i valda delar av vårt hus och sen har jag också dammsugit en stor del av huset minsann!

Detta är faktiskt Hannas förtjänst.

Hon har hela veckan på dagis arbetat hårt med att göra teckningar till en teckningsutställning idag. Hon har också skrivit inbjudningskort till Farmor o Farfar, Mormor o Morfar, Cilla, Elin och Thea. Tyvärr visade hon inte dem för mig förrän fredag kväll (vet inte när hon gjort dem), så vi hann inte skicka dem med posten.

Tråkigt nog så bor Cilla för långt bort så hon kunde inte komma ("Men hon kan väl ta ett flygplan?") och Mormor o Morfar är på resande fot just denna helgen. Men Farmor o Farfar kom iallafall och förståss Thea och Elin också.

Anders hjälpte henne att sätta upp snöret med små tvättklämmor på, som vi brukar hänga upp julkorten i, snett över deras rum och Elin hjälpte henne att sätta upp en del av teckningarna där.

Själv arrangerade hon andra teckningar lite varstans i rummet.

Klockan 4 började vernissagen.
Farmor och Farfar kom och beundrade utställningen och de köpte vars en teckning för 5:-/st!

Här kommer en bild på konstnären med Farmors teckning:
(Hon kunde ju tagit på sig en ren tröja och kammat håret... eller så kunde hennes mamma tänkt på att be henne göra det....)

Och en bild på konstnären med Farfars teckning:


En av teckningarna bestod av alla siffror från 1 till 100!
Vissa spegelvända och det där med mellanrum så man ser vilka som hör ihop tycker hon inte riktigt behövs (samma sak när hon skriver) men jag är helt klart imponerad! Den är inte till salu, för den ska hon visa för sin blivande skolfröken när hon kommer och hälsar på på dagis i nästa vecka :-) Jag hoppas hon också blir imponerad!

Hon gör också många teckningar som är konstnärligt imponerande, förståss :-)
Jag tyckte nog att hon har gjort många bättre än de som var med på utställningen. Nu hade hon inte lagt så mycket tid på varje teckning (utom siffrorna!) utan satsat på att göra många istället (alla fick inte plats). När hon tar god tid på sig så gör hon mängder av detaljer och finurligheter.

Sedan serverades kaffe/varm o'boy och kanelbullar i utställningslokalen.

Hanna säger att hon inte är en riktig konstnär, men vi vuxna sa att hon visst är det. Hon har ju gjort teckningar, haft utställning och t o m sålt två av dem. Klart hon är konstnär? Eller hur definierar man det egentligen?

Vi har hela tiden tyckt att Hanna mest lik mig och Elin är mest lik Cilla, och det stämmer nog till viss del, men just det konstnärliga har Cilla och Hanna gemensamt!

Det var ju inte så längesen som vi var på vernissage på Cillas utställning på Vid Ån, så det var väl därifrån som idén kom. Men alltihop var helt på Hannas eget initiativ.

Stolta föräldrar är vi idag :-)

Inga kommentarer: