onsdag, mars 21, 2007

Tusentals små plastbitar

Under orkanen i december -99 gick det gamla plasttaket över vår dåvarande uteplats sönder i miljoner av stora och små bitar och ströddes ut över vårt trädgårdsland och "Skogen" bakom vår tomt. "Skogen" är knappt stor nog att kallas dunge, men det är en allmänning med träd på iallafall.

Efter stormen så plockade vi upp alla bitar vi hittade. Det var måånga.

Sedan dess har vi med ojämna mellanrum återigen plockat upp alla bitar vi hittar i skogen. Det blir massor varje gång. Sedan barnen började på dagis för snart 5 år sedan så har jag gjort det minst en gång varje vår.

Vår väg till dagis går genom skogen och just vid denhär tiden när scillorna är på väg att slå ut så ser man tydligast alla dessa plastbitar som ligger o blänker när man studerar hur långt scillorna kommit varje dag. Så idag gick jag över hela "vår del" av "Skogen" igen.

Det slutade med 3 fulla nävar med plastbitar (och en och annan glasbit som jag inte kunde låta ligga kvar)! De största var decimeterlånga!

Hur kan det komma sig att det fortfarande dyker upp nya bitar? Det är över 7 år sedan det hände och vi har plockat rent så många gånger sedan dess. Märkligt.

Inga kommentarer: