måndag, maj 07, 2007

Thea 3 år

Nu har Thea blivit firad 3 ggr och hon har en gång kvar :-)

Hon fyllde år i fredags, så då fick hon paket i sängen och också en kopp varm o'boy.
Ett av paketen var så stora så det fick inte plats i hennes lilla spjälsäng. Det var nämligen en ny säng från IKEA.

Vi hade funderat o klurat på vilken säng vi skulle köpa och hur vi skulle möblera... Det självklara valet att köpa en likadan säng som de som H&E har (VRÅDAL) föll snabbt och oväntat bort när vi insåg att IKEA inte säljer den modellen längre :-(
Sen när vi mätte o funderade i deras rum så kom vi fram till att det är svårt att få plats med en fullstor säng till på ett bra sätt. Så det slutade med att vi köpte juniorsängen KRITTER till henne.

Hon fick vara med och montera den på kvällen. Trots att vi hela tiden sagt att den inte är riktigt lika stor som Hannas o Elins, så blev hon nog lite besviken en stund över att den varken är lika lång eller lika hög som deras. Men det gick över, och hon har inte visat något mer av det sen. Det gick utmärkt att sova i den nya sängen med det nya täcket och det nya påslakansetet med hjärtan :-)

I lördags var det bussutflykt till Landskrona med dagis. Meningen var att vi skulle åka med hela familjen, men jag var totalt slut på morgonen, så jag fick lov att stanna hemma. :-(
Det var tråkigt att känna att jag inte orkar. Kände mig inte direkt som världens bästa mamma just då kan jag säga... Men efter att jag legat i sängen med Camilla Läckberg i två timmar, så hade jag fått ihop kraft till att ta itu med städningen inför söndagens barnkalas :-)

Vädret var strålande hela söndagen så kalaset hölls mestadels ute. 6 barn i treårsåldern var med. Hanna o Elin fick inte vara med, utan de var och lekte med en av gästernas storasyster ett stenkast härifrån. Det är så lätt att storasyskon tar över ett småbarnskalas, så det blev bäst så, tyckte vi.

Efter kalaset så delade de tre stora barnen på det som blev över av prinsesstårta nummer 2 (hela minus en bit!) och en hel del kanelgifflar och finska pinnar, så de blev ganska nöjda de med ändå :-)

Tydligen är det tröttande att vara värdinna för barnkalas, även om det bara var i 2 timmar. Vid 7-tiden klämde hon fingret i badrumsdörren och var i det närmaste otröstlig. Jag bar omkring på henne en stund och frågade om hon var trött. Det var hon och hon ville gå och lägga sig NU. Hon protesterade inte ens mot att ta av kläderna och ta på blöja och pyjamas och inte heller mot att borsta tänderna. Hon orkade knappt vinka godnatt åt övriga familjen i TV-soffan. Klockan kan max ha varit halv åtta när hon somnade. I vanliga fall går de o lägger sig vid halv nio allihop. Hon sov som en stock till strax efter 7 i morse, precis som vanligt.

På lördag är det dax för kalas igen. Då är det släkten som ska komma hit o fira.

Inga kommentarer: