söndag, juli 30, 2006

Söndag

6 dagar kvar.

Det blev rena kusinträffen nere i Stugan. Vi tog husvagnen med och stannade kvar till lördag. Båda kusinerna med fru resp. man var där och så alla våra föräldrar. Det var bara min syster som fattades av de som var där när vi var små och bodde i Stugan allihop. Det var trevligt. Och vi fick också röjt undan en hel del på vinden, så nu är där fint igen minsann :o)

Det kom några regndroppar mitt på dan i fredags, men inte så det störde, så det var bra att vi åkte ner trots regn-hot.

Idag är vi lite slöa. Har funderingar på att ringa nån som vi inte träffat på länge och föreslå en grillkväll ikväll, men jag vet inte om vi kommer längre än fundderingsstadiet... vi får se...

fredag, juli 28, 2006

Varmt varmt varmt

8 dagar kvar.

Tänk att det har varit så varmt så länge! Det är ju ända sedan början på juni, så snart är det 2 månader som det varit riktig sommar :o) Det är vi ju inte bortskämda med annars.

Jag tycker det är trevligt. Först en riktig vinter med mycket snö, sen en riktig sommar med mycket sol :o)

Men det finns väl ett behov av regn där ute nu...

De har pratat på TV o radio om att det skulle komma skurar idag o imorgon. Det är ju bra, men synd att det skulle vara just när vi skulle ner till Stugan o röja på vinden... Men vi åker ner ändå och chansar på att vi inte ska bli störda. Mamma o Pappa ska också dit och min morbror o moster och min kusin och hans fru bor där nere nu. Det är min moster som dragit igång det hela nu, men det har väl egentligen behövts så länge jag kan minnas.

På jobbet är jag äntligen klar med genomgången av fälthjälpstexterna. :o) Så nu har jag börjat på att översätta rapporter. Kul med lite omväxling :o)

onsdag, juli 26, 2006

Nedräkningen har börjat

Till årets me&i-kickoff!
10 dagar kvar!

Ett år sedan den senaste stora kickoffen. Den lilla endagskickoffen för skåne-säljarna i Eslöv i januari räknas inte riktigt...
Ska bli kul att träffa de andra säljarna och framförallt att se de nya kläderna :o)
Vi ska vara på Stenungsbaden och jag och minst en tjej till ska åka tåg o buss dit. Verkar vara ett trevligt ställe.

tisdag, juli 25, 2006

Namnsdag och cykling

Igår hade Kerstin namnsdag, så barnens farmor kom hit med en present till Thea KERSTIN Alice. En stor fin leksaksracerbil fick hon. Den blev hon glad för :o) Senast i fredags gick hon och beundrade och provade alla bilarna i grannpojkens rum.

Anders tog av stödhjulen på Hannas o Elins cyklar i söndags och så gick de till fotbollsplanen för att öva. Jag och Thea tog en cykeltur med min cykel, för hon ville ju förståss också cykla. Gjorde inte alls ont i rumpan :o)

När vi kom till fotbollsplanen efter vår tur, så visade Elin att hon kunde få fart och cykla själv minsann. Hanna sa att hon inte riktigt kunde få fart själv, men om Pappa hjälpte henne i början, så kunde hon också.
Fast de tyckte att det var lite besvärligt att det stod två stora mål ivägen på fotbollsplanen, de körde de på flera gånger :o) Får kanske öva lite mer på att styra...

lördag, juli 22, 2006

Grillkväll hos grannarna

Igår eftermiddag kom grannen över och frågade om vi ville äta middag hos dem på kvällen. Trevlig överraskning tyckte vi och tackade ja :o)

Vi satt där o åt goda grillade kycklingspett mm och pratade en massa, medan barnen samlade snäckor och byggde upp ett helt land åt dem på ett trädgårdsbord. De hade mat och stenar och glas med vatten att bada i och allt möjligt som ett gäng med snäckor kan tänkas behöva. För att komma in och titta på dem var man tvungen att få en osynlig biljett av grannflickan och ta på sig osynliga blixthandskar för att kunna öppna vass-pinne-staketet som var runt bordet. Tänk vad de kan hitta på :o) Och tänk så många dyra leksaker alla de där barnen har, som inte alls behövdes på hela kvällen...

fredag, juli 21, 2006

Hemresan

Blåsan på tån lindrades av ett plåster som jag fick av den flinke fyren i receptionen på Hotel Christian IV, där jag bodde.

Middagen blev på en liten italiensk restaurang inte så långt från hotellet. Vi var de enda gästerna på hela kvällen, så de var rätt glada över att vi kom dit. De hade ingen möjlighet till uteservering och i dessa varma o soliga tider så drar sig nog de flesta ner till Nyhavn eller vill åtminstonne kunna sitta ute. Själv tyckte jag det var rätt trevligt som omväxling att sitta inne nu när det varit sånt kanonväder så länge.

Det var hemskt varmt igår när jag åkte hemåt, och otroligt nog så har danskarna köpt helt nya fina S-tåg som inte har någon AC och inte ens någon liten fläkt, så luften står helt stilla. På de gamla tågen kunde man ju iallafall öppna ett fönster, men det går inte längre. TTT

Men, när jag klev på Öresundståget så blev det bättre och även pågatåget var mer behagligt.

Det gjorde rätt ont i rumpan när jag satte mig på cykeln igen. Bedrövligt. Jag borde väl cykla oftare...

onsdag, juli 19, 2006

Möte i Birkeröd, Danmark

Fast just nu har vi paus.

Jag cyklade till pågatåget och i Malmö köpte jag ett par nya pocketböcker att roa mig med på resten av resan. Sedan vidare med Öresundståg och S-tog och så promenad den sista biten. Drygt 2½ timmar tog det från dörr till dörr. Det är inte mycket mer än det tar med bilen, så jag är väldigt nöjd och kommer säkert att ta tåget fler gånger.

Det var härligt att cykla. Det var hemskt längesedan jag gjorde det sist. Säden mognar på åkrarna och doftar så gott :o)

Det blev nästan lite för varmt o svettigt på slutet av promenaden på slutet, men inte så jag klagar :o)

Men, en sak måste jag beklaga mig lite över och det är att jag fått en skoskavsblåsa på lilltån. Ajajaj, och jag som inte har några andra skor med mig :o(

Ikväll blir det middag tillsammans med Kjell, övernattning på hotell i Köpenhamn och så nytt möte imorgon. Sedan blir det tåget hem till familjen igen :o)

tisdag, juli 18, 2006

Tomt igen

Nyss åkte resten av familjen iväg för att åka segelbåt med Farmor o Farfar. Jag ska stanna hemma o jobba.
De ska sova över i båten och kommer hem imorgon eftermiddag/kväll.
Men då är jag i Danmark för jag har möten med jobb imorgon och på torsdag, så jag kommer inte hem förrän torsdag kväll.
Känns länge.
Kommer inte ihåg senast A o jag var ifrån varandra så länge...
Måste varit hemskt längesen.
Saknar honom redan.

Men nu var det ju jobba jag skulle, inte blogga...

måndag, juli 17, 2006

Hemma igen

Nu har vi varit på vår första riktiga husvagnssemester i 2 veckor :o)

Det blev Vadstena-Örebro-Öregrund-Astrid Lindgrens Värld (Vimmerby)-Yngsjö-Onslunda.

Det hela fungerade riktigt bra, förutom insomning av barnen :o/
Thea har hittills inte somnat tillsammans med de andra i deras gemensamma säng i husvagnen en enda gång. Och somna utan krångel gjorde hon bara i Onslunda. Då hade hon badat benen i Cecilias badtunna och inte kommit i säng förrän vid 11-tiden. Då hade hon t o m täcket på sig när hon somnade! Det är inte ofta som hon inte orkar sparka av sig det innan hon somnar.

För övrigt har semestern som sagt varit bra, och fint väder har vi ju också haft. En gång fick vi sitta inomhus och äta frukost för att det regnade, annars har vi nog ätit ute i princip hela tiden.

Astrid Lindgrens Värld kan varmt rekommenderas till alla barnfamiljer! Barnen tyckte att det var kanon, och trots att det var mycket folk där, så gick allting ändå väldigt smidigt och utan en massa köande, som på t ex Liseberg.

Elin har äntligen tappat sin 2:a tand :o)

Många myggbett har vi allihop, men det går väl över så småningom...